COP Indonesië

Kosten

Wat Kosten Extra informatie
Vliegticket Afhankelijk van je boeking Voor het project alvast in Indonesië reizen? Na het project leren surfen en feesten in Bali? Door de prachtige oerwouden lopen van Sumatra of het prachtige Java ontdekken? Een doorreis maken naar een ander Aziatisch land of Australië?
Voor iedere vrijwilliger willen we de optie open houden om zijn eigen droomreis samen te stellen. Daarom boek je zelf je ticket voor dit project. Er zijn veel mensen die deelnemen en niemand kennen. Dat blijkt helemaal geen obstakel te zijn. Tijdens de 1e voorlichtingsbijeenkomst in Nederland zal geïnventariseerd worden of je samen met iemand uit de groep kan reizen.
Projectkosten €650

Waar gaat dit geld naar toe?
Let op: Van de 650 euro zal 460 USD (afhankelijk van de wisselkoers, ongeveer 450 euro) aan de Petra University betaald worden voor de projectkosten. In de rechterkolom zie je een overzicht wat de projectkosten inhouden.

Het overige geld (ongeveer 200 euro) dat de deelnemer overmaakt komt ten goede aan de stichting COP Indonesië.
Het geld wordt gebruikt voor lopende projecten en andere externe projecten voor langere termijn.

 • De projecten in de dorpen
  (bijvoorbeeld les- en bouwmateriaal);
 • Hotelverblijf
  (voor en na afloop van het project);
 • Vervoerskosten
  (ophalen van het vliegveld, Surabaya-Mojokerto, Mojokerto-Surabaya);
 • Onkostenvergoeding voor het gastgezin;
 • Eten en drinken tijdens het project;
 • Administratiekosten voor de inschrijving bij de Petra;
 • Eventuele medische kosten;
 • Voortzetting van de projecten na het vertrek uit het dorp (onderhoudswerkzaamheden)
Inentingen Afhankelijk van je verzekering Laat je hiervoor informeren bij de GGD in jouw buurt. Sommige verzekeringen vergoeden ook inentingen, dus check je polis!
Visum € 150,-
Wijzigingen voorbehouden.

Rondreizen
Als het project afgelopen is, ben je vrij om te gaan en staan waar je zelf wilt. We hoeven niet als groep af te taaien naar Nederland. Dat maakt het dus heel aantrekkelijk om na het project door te reizen in Indonesië of andere delen van Azië. Ook voordat je naar Indonesië gaat kun je ervoor kiezen om een andere route te bewandelen.

Ticket boeken
COP Indonesië is een project dat je zelf je ticket laat regelen. Het is gezien de verschillende wensen van de deelnemers veel beter om dat hen te laten regelen. Ook kun je dan ‘zelf bepalen’ hoe duur je je vliegticket wilt laten zijn. Meer overstappen, betekent doorgaans lagere kosten. We geven je natuurlijk de uiterlijke datum dat je in Surabaya moet zijn om op tijd te zijn voor het project. Je wordt altijd van het vliegveld in Surabaya opgehaald door de begeleiding.

Begeleiding bij het boeken
Misschien besluit je om je in je eentje op te geven voor dit project en ken je straks helemaal niemand. We snappen dat dit dan erg ingewikkeld lijkt. Bij de voorlichtingsbijeenkomsten gaan we groepjes formeren en jullie bij deze speurtocht helpen. Tot nog toe heeft iedereen ieder jaar nog aansluiting bij iemand anders gevonden!
Van alle jaren krijgen we ontzettend veel positieve reacties over de vakantieperiode. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om na het project naar huis te gaan: dat spreekt voor zich.

Deadline
Voor het boeken van het ticket stellen we een deadline. Houd er rekening mee dat je eind maart in het bezit moet kunnen zijn van een ticket naar Indonesië. We zijn zo streng, omdat we het jammer zouden vinden als studenten eind juni aangeven toch nog geen ticket te hebben en daarom het project afzeggen. Hierdoor gaat er een plek voor een ander verloren.
Bovendien heeft dit een ander bijkomend voordeel: hoe langer je wacht, hoe hoger de prijs van het vliegticket gaat worden. Als je echter enigszins vroeg boekt en je weet waar je moet zoeken, ligt de prijs voor het ticket een stuk lager!

COP Indonesië