COP Indonesië

Hieronder staan een aantal veelvoorkomende vragen

Als jouw vraag er niet bij staat, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

De hoofdorganisator is de Petra Christian University. Zij selecteren in overleg met de lokale overheden de dorpen en gaan na wat de hulpvraag is. In overleg met de begeleiders van de andere hogescholen en universiteiten uit Zuid-Korea, Hong-Kong, Japan, Singapore, Nederland en Engeland worden de projecten gecoördineerd.
Nee, dit is helaas niet mogelijk. Omdat we ernaar streven alle projecten binnen drie en halve week te hebben afgerond, is het van belang dat iedereen vanaf het begin zijn steentje bijdraagt. Daarnaast is het voor de groepssfeer en dynamiek belangrijk dat we gezamenlijk starten en kunnen afronden.
Jazeker. Omdat we julllie de gelegenheid geven om zelf je ticket te boeken, kun je de reis ervoor en erna zelf invullen. Uiteraard helpen we jullie bij het vinden naar de juiste vliegtickets voor je.
Tijdens de voorbereidingsbijeenkomsten hebben wij tijd ingeroosterd om jullie te begeleiden in het vinden van je vliegticket. Zodoende kunnen er ook groepjes worden gevormd om samen mee te reizen.
Ja, de voorbereidingsbijeenkomsten zijn verplicht. Uit ervaring weten wij dat het noodzakelijk is dat je goed voorbereid op reis kunt gaan. We stellen de voorbereidingsbijeenkomsten dan ook niet alleen verplicht zodat je kennis kunt maken met de taal en cultuur, maar ook zodat we je kunnen begeleiden in het regelen van de praktische zaken zoals de inentingen, het visum etc. Dit staat ook in het contract vermeld.
Om goed bij te kunnen blijven met de taalcursus, zal je hiervoor thuis ook opdrachten moeten maken. Het kan soms ook fijn om de lesstof thuis nog een rustig door te lezen. Op de website is er een digitale leeromgeving waar je kunt inloggen om de documenten en powerpoints van de lessen te downloaden.
Tijdens het project verblijf je in een gastgezin. Dit doe je samen met 1 of 2 andere deelnemers. Daarvan is er in ieder geval altijd 1 Indonesische student die als tolk kan fungeren. Zelf zal je ook al een aardig woordje Indonesisch kunnen spreken als je meedoet met onze taalcursus.
Elke zondag heb je een dagje rust. Dit houdt in dat je niet hoeft te werken aan de fysieke projecten of eigen projecten. De Nederlandse begeleiding organiseert voor die zondagen een programma zodat alle Nederlandse deelnemers uit de verschillende dorpen elkaar even kunnen bijpraten en heb je de kans om in de stad even gebruik te maken van WIFI om het thuisfront te contacten. In verband met de ligging van de dorpen, is het niet mogelijk om zelf op pad te gaan. Naast de vrije zondagen is er ook 1 vrij weekend. De kosten voor de vrije zondagen en het vrije weekend zit niet inbegrepen bij de projectkosten.
De Nederlandse begeleiding organiseert het vrije weekend voor alle Nederlandse deelnemers. Tijdens het vrije weekend krijg je de mogelijkheid om een aantal van de hoogtepunten van Java te bezoeken. Tijdens de voorbereidingsbijeenkomsten zullen we hier verder op in gaan. Het is net als de vrije zondagen niet de bedoeling dat je zelf op pad gaat. Mocht je nog meer van Indonesië willen zien, kun je voor of na het project reizen.
De Nederlandse begeleiding handelt snel in geval van ziekte. Zij zullen dan ook, indien nodig, met je meegaan naar de dokter of het ziekenhuis.