COP Indonesië
Jos Settels
Begeleider

Mijn naam is Jos Settels en ik ben geboren en getogen in Amsterdam. Daar heb ik altijd in het Amsterdamse speciaal onderwijs gewerkt. Eerst als leerkracht, daarna als directeur en  algemeen directeur van twee scholen en de laatste 18 jaar als Orthopedagoog deels bij de Permanente Commissie Leerlingenzorg (basisonderwijs) en deels bij de Regionale Verwijzingscommissie (voorgezet onderwijs). Sinds een tijdje ben ik pensionado. Sinds mijn vrouw is overleden, woon ik alleen. Mijn kinderen zijn de deur allang uit, getrouwd en hebben voor 4 kleinkinderen gezorgd. Ik heb een vriendin, met wie ik naar theater ga, voor cabaret, opera en musical. Ook graag naar de film. Regelmatig gaan we ergens iets lekkers eten buiten de deur, of bij elkaar.

Ik heb Bob (een van de medebegeleiders van COP Indonesië) leren kennen als Guru Bahasa Indonesia: leraar van de Indonesische taal. Bob was schrijver van de methode Viva Indonesia! en bij hem ging ik deelnemen aan de cursus. Ik wilde Indonesisch leren voordat ik daarheen op reis zou gaan, maar het werd erna. Onze klik werd een vriendschap. Ik ben in de cursus blijven hangen en heb voor de methode ook vaak lesgegeven. Zodoende heb ik ook veel meegekregen van COP Indonesië. Dit alles leidde uiteindelijk tot de uitnodiging om nu als begeleider mee te gaan.

Ik kijk er ontzettend naar uit om jullie een mooi avontuur te laten beleven en jullie te mogen begeleiden bij het opdoen van deze onvergetelijke ervaring. Graag tot ziens bij de bijeenkomsten!

COP Indonesië