COP Indonesië

Internationale ontwikkelingssamenwerking

COP Indonesië is een internationaal project dat wordt georganiseerd door onze partneruniversiteit Petra Christian University uit Surabaya. 
Het project is bedoeld om de plattelandsbevolking op Oost-Java een helpende hand te bieden. Samen met de dorpsbevolking werken de deelnemers samen aan een aantal projecten om het dorp waarin ze verblijven te verbeteren. Elk jaar worden er rond de acht dorpen die ondersteuning nodig hebben geselecteerd.
Het project loopt al sinds 1999 en is een groot succes vanwege de internationale samenwerking tussen studenten wereldwijd. Je werkt niet alleen samen met Indonesiërs, maar ook met studenten uit Hong Kong, Korea, Japan en Taiwan. Dit maakt het project niet alleen heel bijzonder, maar ook heel erg leuk! Door elkaars cultuur te leren begrijpen en waarderen kom je tot samenwerking en bouw je mee aan een betere omgeving. Je maakt deel uit van een multicultureel geheel waarmee je altijd voor verrassende, hilarische, onberekenbare, soms frustrerende, maar vooral onvergetelijke situaties komt te staan!

Petra Christian University

Petra Christian University in Surabaya heeft een afdeling die het hele jaar bezig is met de voorbereidingen van het project. Zij selecteren de verschillende dorpen en gastgezinnen. De afdeling werkt samen met de begeleiders van de andere landen. De Petra Christian University zet in overleg met de lokale overheden en dorpsbewoners projecten op rond het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en/of economisch ontwikkeling. Hierbij kan worden gedacht aan het bouwen of verbeteren van sanitaire voorzieningen, maar ook bijvoorbeeld het renoveren van scholen, openbare plaatsen of gebedshuizen.

Nederlandse begeleiding

De begeleiding voor COP dit jaar is erg ervaren met het begeleiden van studenten, het ondernemen van (ontwikkelings)projecten én met het prachtige Indonesië. Dit jaar zal de begeleiding van de studenten worden gedaan door Bob Blinkhof, Rick van der Reijden en Jos Settels. Zij zullen in samenwerking met de begeleiders van de andere landen het COP Indonesië-project coördineren en het aanspreekpunt voor de Nederlandse studenten zijn. De begeleiding verblijft centraal gelegen tussen de dorpen en bezoeken op regelmatige basis de dorpjes en deelnemers. In het geval van ziekte of andere problemen zal de begeleiding snel handelen, en als er problemen of vragen zijn op het moment dat de leiding niet in de dorpen is, kan zij uiteraard altijd worden opgeroepen.

Bewonder de cultuur